• 021 9992 (nr. cu tarif normal)
  • contact@ddd-bucuresti.ro

In aceasta pagina va vom prezenta cateva legi prin care organele competente ale statului verifica daca afacerea dvs. a executat lucrarile regulate de deratizare, dezinsectie si dezinfectie. De asemenea prezentam cateva din motivele prin care trebuie sa colaborati cu o firma autorizata in domeniul DDD – deratizare, dezinsectie si/sau dezinfectie.

Lucrarile de deratizare, dezinsectie si dezinfectie se fac, in primul rand, pentru combaterea si prevenirea aparitiei daunatorilor ca – rozatoare (soareci, sobolani), insecte taratoare(gandaci de bucatarie, gandaci negri, capuse, purici, acarieni), insecte zburatoare (tantari, muste), microorganisme patogene, etc. ce duc la transmiterea de boli infecto-contagioase de la animale la om prin metode indirecte sau chiar directe.

Daca ar fi sa calculam costul neefectuarii la timp a lucrarilor DDD – deratizare, dezinsectie si dezinfectie, observam ca este mult mai eficient si economic sa facem aceste lucrari la timp, costul pe termenul lung fiind mai mic.

Deoarece neexecutarea la timp a serviciilor de deratizare, dezinsectie si/sau dezinfectie (DDD) sunt foarte periculoase organele competente ale statului au emis legi prin care toate firmele, persoanele juridice si agentii economici sunt obligati sa aiba un contract cu o firma autorizata in domeniul DDD.

In continuare va prezentam cateva din legile existente adresate agentilor economici si persoanelor fizice:
LEGE Nr. 100 din 26 mai 1998 privind asistenta de sanatate publica, PUBLICATA IN : MONITORUL OFICIAL NR. 204 din 1 iunie 1998. CAP. 5, ART. 28, Agentii economici si celelalte persoane juridice sunt obligate sa asigure fondurile si conditiile necesare pentru: aplicarea masurilor de igiena, dezinfectie, dezinsectie si deratizare periodica.

LEGE nr.344 din 31 mai 2002 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele legale de igiena si sanatate publica. Art. 11. – Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 20.000.000 lei la 80.000.000 lei pentru neefectuarea periodica, conform normelor de igiena, a dezinsectiei si deratizarii .

Ordinul MS nr. 536/1997 care prevede efectuarea lucrarilor de dezinsectie ori de cate ori este nevoie, dar nu la intervale mai mari de 3 luni, iar deratizarea se va face la nevoie, dar nu la perioade mai mari de 6 luni, de preferat primavara si toamna.

LEGE nr.100 din 26 mai 1998 privind asistenta de sanatate publica EMITENT: PARLAMENTUL ROMANIEI aparuta in MONITORUL OFICIAL nr. 317 din 16 noiembrie 1994

ART.11
Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 2.000 lei la 8.000 lei

  • d) neefectuarea periodica, conform normelor de igiena, a dezinsectiei si deratizarii.

ART. 13
Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 400 lei la 2.000 lei:
m) neasigurarea, in sediul persoanelor juridice si in anexele aferente, a curateniei permanente, a efectuarii operatiunilor de mentinere a starii de curatenie, a operatiunilor de dezinfectie, dezinsectie si deratizare, dupa caz, precum si a indepartarii reziduurilor solide in conditiile stabilite prin normele de igiena in vigoare;

Norme de igiena la unitatile de folosinta publica:
Art. 52. – Curatarea, dezinfectia, dezinsectia, deratizarea, precolectarea si evacuarea deseurilor solide se vor face cu respectarea urmatoarelor conditii:

  • b) Dezinsectia periodica se va face la intervale prevazute in metodologii, dar nu mai mari de 3 luni, iar deratizarea periodica se va face la intervale de maximum 6 luni; intre operatiunile periodice, se vor aplica proceduri de dezinsectie si deratizare curente, de intretinere, in functie de prezenta vectorilor.

Preturile serviciilor DDD se stabilesc in functie de gradul de infestare, suprafata si periodicitatea efectuarii lucrarilor.

Pentru a afla mai multe detalii si informatii suplimentare va rugam sa ne contactati.

Call Now Button