dezinsectie-capuseCapusele sunt insecte foarte periculoase ce paraziteaza corpul anumitor animale la exterior. Acestea traiesc de obicei in soluri umbrite,umede si se prind de iarba, tufisuri, arbusti si crengile copacilor. In general aceste capuse se adapostesc pe pajisti si gradini de la marginile padurilor. Acestea se hranesc cu sangele gazdei si muscatura lor nu doare deloc. Din acest motiv gazda intepata nu se va simti niciodata deranjata de prezenta lor si nu va incerca sa le indeparteze. Combaterea si prevenirea acestora in cazul in care sunt foarte multe se poate face cu ajutorul unei firme de dezinsectie capuse, care au solutii foarte eficiente impotriva acestora.

Cum va protejati de capuse?

Pentru a va proteja de acestea trebuie sa purtati intotdeauana ghete inchise, pantaloni lungi, si camasi cu maneca lunga. Intotdeauna incercati sa bagati pantaloni in ghete pentru a impiedica capusele sa se urce pe picioare. Trebuie sa purtati haine de culori deschise pentru pentru a le vedea mai usor, iar in cazul in care aveti parul lung trebuie sa il tineti legat sau acoperit. Dupa ce v-ati intors acasa trebuie obligatoriu sa verificati daca nu aveti pe haine sau pe corp capuse sau urme de intepatura.

Ce trebuie sa facem  daca suntem  intepati de o capusa?

In cazul in care a-ti gasit o capusa pe corp nu trebuie sa intrati in panica. Indicat ar fi sa incercati sa scoateti capusa cu ajutorul unei pensete sau cu un instrument special. Trebuie sa purtati manusi chirurgicale si sa apucati capusa cat mai aproape de locul in care sa atasat. Scoate-ti cu grija parazitul din piele incet fara sa stoarceti corpul acesteia. Imediat dupa scoaterea acesteia trebuie spalati foarte bine zona infestata cu apa si sapun, dupa care se va dezinfecta cu solutie de iod sau alcool.Daca nu reusiti singuri trebuie sa mergeti la un medic specialist, deoarece va poate ajuta cu siguranta sa scapati de aceasta. In general nu toate capusele sunt purtatoare de boli, insa atunci cand depistati o capusa trebuie sa luati masuri imediat.

Cum  prevenim si combatem capusele?

Daca acestea se afla intr-un numar foarte mare in zona care locuiti, trebuie neaparat sa apelati la o firma de dezinsectie capuse, deoarece acestia le pot preveni si combate foarte eficient datorita solutiilor si echipamentelor de care dispun.