dddnord-deratizare-dezinsectie-dezinfectie-2Capusa are o muscatura foarte periculoasa pentru copii si adulti, deoarece prin intermediul intepaturi se pot transmite boli grave. Prevenirea si combaterea acestora se poate face cu ajutorul unor firme de dezinsectie capuse in cazul in care acestea se afla intr-un numar foarte mare. Firmele de dezinsectie capuse dispun de substante si metode foarte eficiente ce duc la eliminarea in totalitate a acestora.

Capusele sunt antropode mici cu o lungime intre 2,2- 14 mm, compuse din doua segmente, care se hranesc cu sange. Dupa tantari capusele sunt cele mai periculoase insecte care transmit boli. Intepatura capuselor nu cauzeaza infectie, ci secretiile, toxinele si microorganismele aflate in saliva acestora.

Sunt aproximativ 800 de specii de capuse, insa numai doua pot transmite boli grave (Ixodidae si Argasidae). Ixodidae au pe spate un scut dur care le defineste aspectul. Acestea se ataseaza de gazda si se pot hrani cu sange de la cateva ore pana la cateva zile. In general transmiterea bolilor la gazda se face la sfarsitul mesei, atunci cand capusa este plina de sange. Capusele se pot hrani in mai putin de o ora, insa pot transmite bolile in mai putin de un minut. Muscaturile acestora pot provoca uneori  reactii foarte dureroase. Insa in cele mai multe cazuri muscatura acestora nu provoaca durere, deoarece multe persoane care sunt muscate nu o pot observa si gasi insecta, care se desprinde apoi.

In timpul atasamentului pe gazda, capusele, pot secreta o neurotixina care face muscatura insesizabila, deoarece provoaca paralizie sau slabirea muschilor. Inlaturarea insectei opreste productia de neurotoxina, iar persoana intepata isi poate reveni complet si rapid. Muscaturile acestora provoca in general simptome, dupa ce capusele se desprind si cad de pe gazda. In locurile muscate se pot observa inrosiri locale, mancarime sau dureri locale intense.

Daca acestea au transmis vreo boala, simptomele nu apar imediat, ci in cateva zile sau saptamani. Din acest motiv persoanele afectate nu suspecteaza nicio boala, deoarece ignora intepatura abia vizibila. In cazul in care acestea se gasesc intr-un numar foarte mare este recomandat ca imediat sa se apeleze la serviciiile unei firme de dezinsectie capuse, pentru ca astfel se poate evita boli foarte periculoase pentru om, dar si pentru animale.