Plosnita de pat este un parazit ce este asociat inca din cele mai vechi timpuri cu locurile neigenice. In zilele noastre plosnita de pat este foarte des intalnita, deoarece se calaroreste foarte mult in tara sau in straintate. Infestarea cu acesti daunatori a luat foarte mult amploare semnalandu-se in toata lumea o mare crestere de infestari cu acesti daunatori deranjanti.

Plosnita de pat isi face in general cuibul  in cladirile cu grad mare de ocupare chiar daca aceste sunt igienizate si curatate in permanenta. Acestea se gasesc in general in pensiuni, hoteluri, tabere de vacanta si blocuri de apartamente. Plosnitele vor exista in permanenta atata timp cat vor fi surse de hrana. In stadiile incipiente acestea sunt foarte greu de vazut cu ochiul liber,  de aceea este foarte greu de identificat o infestare, pana ce nu apar semne de muscaturi. Plosnitele adult au o lungime de aproximativ 6 mm, nu se pot deplasa in zbor, si au picioare foarte bine dezvoltate, cu care pot sa se tarasca pe toate suprafetele verticale.

Plosnita de pat se gaseste in general in preajma locurilor de dormit, si iese sa se hraneasca la anumite ore pe intuneric. Ouale acestora se pot gasi in fisuri si crapaturi in apropierea gazdelor. Principala sursa de hrana a acestora este sangele oamenilor, si pot indura foame pana la un an in cazuri extreme. Plosnita de pat poate fi prevenita si combatuta cu ajutorul unor firme specializate de dezinsectie, deratizare, desinfectie,  care dispun de solutii si substante foarte eficiente impotriva acestora.