Plosnita de pat este o insecta fara aripi cu lungimea intre 4-8 mm  de  culoare maronie.  Aceasta este foarte asemanatoare cu o capusa si poate trai pana la un an fara sa se hraneasca cu vreo sursa de sange.  Plosnita de pat se poate ascunde in crapaturi si fisuri si sunt foarte greu de gasit. Principala sursa de hrana a plosnitei de pat este sangele,  muscand folosind gura care se aseamana cu un cioc. Multe dintre persoanele muscate pot reactiona in moduri diferite. Poate unele dintre persoane muscate nu vor stii niciodata acest lucru, iar in cazul altor persoane muscaturile se pot transforma in posibile infectii si inflamatii severe.

Uneori muscatura plosnitei de pat este atat de mica incat nu poate fi simtita. Insa chiar si in acest caz ramane o intepatura mica cu un semn alb ce se formeaza in jurul muscaturi. Majoritatea persoanelor care au fost muscate de plosnita de pat au simtit o mancarime in zona muscaturi. In cazul anumitor persoane muscatura de plosnita nu poate fi doar deranjanta, deoarece acestia pot prezenta urticarii, astm si alte alergii severe ce le pot pune in pericol viata.

Cum precizam mai sus plosnitele de pat sunt foarte greu de gasit, deoarece se ascund foarte bine. Daca veti gasi pete ruginii pe saltele sau lenjerii de la materiile fecale ale acestora puteti fii siguri ca locul este infestat cu plosnite. Acestea pot fi gasite in crapaturile de la saltele, canapele, scaune dar si intre pereti si tablia patului.

Daca infestarea a avut loc, trebuie foarte multa rabdarea pentru a scapa de acestea. Nu puteti scapa de acestea doar curatand saltelele si lenjeria de pat. Trebuie o curatenie generala prin curatarea mobilierului, covoarelor, ramelor de usi, parchetului si chiar a dulapurilor. Acestea se mai pot ascunde in fisiurile dintre pereti si covoare, de aceea este recomandat pentru siguranta sa apelati la o firma specializata, deoarece acestia stiu cum sa le combata intr-un mod rapid si eficient. Daca a-ti luat decizia sa angajati o firma profesionista acestia vor face tratamente de combatere si prevenire care o sa va scape de aceste insecte care provoaca ata de mult disconfort.