In lume exista  aproximativ 2400 de specii de tantari.  Acestia au nevoie de medii cu apa pentru a-si depune ouale si pentru a-si dezvolta larvele. Femele se hranesc exclusiv cu sange de om, cai, vite si a altor animale, in timp ce masculi se hranesc numai cu sucul unor fructe. Acestia au o lungime a corpului pana la 5 mm, sunt fragili, si au culoarea gri. In sezoanele calde si umede, tantari sunt foarte deranjanti, si chiar daca par niste insecte inofensive, tantari sunt printre cele mai periculoase insecte  de pe planeta, deoarece pot transmite boli foarte periculoase. Bolile transmise de tantari sunt: virusul West Nile, malaria, meningita dar si alte afectiuni care se pot trata foarte greu sau deloc. Chiar daca sunt foarte periculosi prin bolile pe care le transmit, acestia sunt foarte sensibili la tratamente cu substante chimice facute de firmele de dezinsesctie tantari.

Firmele care fac dezinsectie tantari folosesc  substante chimice foarte eficiente  care pot combate tantari foarte repede, inca de la aplicarea acestora. Anual tantari transmit multe boli care afecteaza populatia de pe intreg globul. Cum precizam mai sus cateva din speciile de tantari pot transmite boli foarte periculoase, de aceea pentru a combate tantari si pericolul ce il reprezinta acestia, multe tari, localitati au infintat programe impotriva acestora. Programele sunt controlate de firmele de dezinsectie tantari specializate, care supravegheaza cu atentie aparitia acestora, prevenindu-i cu diferite substante chimice. In cazul in care tantari se afla prin jurul casei, inseamna ca le oferiti un habitat potrivit, atat dumneavoastra, cat si vecini. Cel mai important lucru care trebuie sa il faceti pentru a preveni aparitia acestora este sa nu le oferiti un spatiu unde sa isi depuna ouala, si sa curatati in permanenta locurile unde traiti.

De obicei tantari stau in ape statatoare, care sunt bogate in materie organica. Trebuie sa aruncati toate cutiile, sau alte lucruri unde se poate aduna apa. In cazul in care aveti robinte exterioare care curg, este indicat sa le reparati, pentru a impiedica aparitia unei balti, care poate oferi un mediu foarte prielnic tantarilor. Verificati cu atentie burlanele si scurgerile de apa, acoperiti butoaiele cu apa de ploaie, si asigurati-va in cazul in care aveti unitati de aer conditionat ca acestea nu creeaza balti de la umezeala condensata.

Insa, daca acestia si-au facut aparitia intr-un numar foarte mare, pot fi combatutii,  cum am precizat mai sus cu ajutorul firmelor specializate in dezinsectie tantari. Firmele de dezinsectie tantari profesionale, desfasoara in general actiunile impotriva tantarilor in doua etape.  In prima etapa, elimina toate insectele vii,  iar in a doua etapa care se va face la aproximativ 21 de zile de la prima interventie se vor extermina si larvele depuse pana in momentul primei interventii.