Unul dintre cei mai intalniti dusmani ai omului sunt tantari. Acestia se inmultesc foarte repede si nu pot fi combatuti decat cu ajutorul unor insecticide folosite de firmele specializate de dezinsectie tantari. Deoarece se dezvolta foarte repede din oua in adulti, tantari se pot inmulti foarte repede in orice apa statatoare. Acestia isi pot face aparitia in apele din subsoluri, apa adunata in stresini, dar si in diverse locuri(cutii, vase pentru flori, cauciucuri, gauri din pavaj).
Tantari sunt cei mai periculosi dusmani ai omului deoarece acestia prin intepatura lor pot transmite foarte multe boli infectioase ce ucid milioane de oameni din toata lumea. In Africa malaria ce este transmisa prin intepatura tantarului omoara anual foarte multi oameni de toate varstele.

Intepatura acestora provoaca reactii ce se manifesta prin formarea unor umflaturi iritante si prin inrosirea pieli. In urma scarpinari umflaturilor se pot forma infectii, leziuni si febra. Dar cel mai mare pericol il reprezinta pentru copii deoarece acestia nu pot suporta mancarimea si se scarpina in permanenta provocand pe piele rani ce se pot infecta cu bacteriile din mediul inconjurator. In general bolile transmise de tantari sunt mai numeroase in zonele cu clima calda, insa odata cu schimbarile de clima si mediu din zona Europei va creste foarte mult riscul de aparitie a bolilor transmise de tantari si alte insecte. Specialisti precizeaza ca este posibil sa vedem raspandirea unor boli cum ar fi febra West Nile, Dengue, chikungunya in zone in care nu au fost niciodata intalnite .

Probabil stiti ca in urma cu ceva ani in Romania a existat o severa epidemie de encefalita din cauza virusului West Nile care a fost transmisa prin intepatura tantarului.
Prevenirea si combaterea acestora se poate face cu ajutorul firmelor specializate de dezinsectie tantari, care au solutii foarte eficiente si rapide pentru eradicarea acestora. In cazul tantarilor si a altor insecte zburatoare aceste firme aplica substante prin pulverizare grosiera in functie de gradul de infestare. Dezinsectia periodica si folosirea concomitenta a produselor pentru combaterea stadiilor larvare in baza unui program bine stabilit poate da cele mai bune rezultate si poate reduce foarte mult riscul unei infestari.