dezinsectie-ddd-bucurestiIn cazul in care intampinati probleme din cauza capuselor trebuie sa apelati urgent la o firma specializata de dezinsectie capuse, deoarece acestia sunt singuri care pot preveni si combate aceste insecte foarte foarte periculoase pentru sanatatea omului, animalelor si pentru mediul inconjurator.

Capusele sunt insecte parazite ce populeaza suprafata corpului. Acestea se pot gasi in tegumentele mamiferelor sau in blana lor si pe pielea pasarilor. Capusele fac parte din aceeasi familie de insecte ca si paienjeni si scorpioni- arahnide, din clasa acarieni. Acestea sunt paraziti hematofagi care se hranesc cu sangele gazdelor timp de cateva zile daca nu sunt indepartate.
In general cele mai multe cazuri de aparitie a acestora se inregistreaza primavara si vara pana tarziu spre toamna.

Muscaturile acestora sunt indolore de aceea prezenta lor nu este simtita in vreun fel de gazde. Multe din capuse nu transmit boli si nu determina aparitia unor grave probleme de sanatate gazdei, insa exista capuse care transmit boli foarte periculoase ca boala Lyme sau a unui tip particular de meningoencefalita. Capusele tinere au cate trei perechi de picioare, iar cele mature au cate patru perechi. Acestea au dimensiuni foarte mici si pot fi vazute cu ochiul liber. Capusele pot infecta noua gazda prin contact fizic atasandu-se de corpul victimei.

Indepartarea acestora trebuie facuta imediat si in intregime, deoarece se poate preveni transmiterea anumitor boli. Dupa indepartarea acesteia pacienti nu trebuie sa ia masuri suplimentare, deoarece este suficenta indepartarea in intregime si dezinfectarea locului pentru a preveni aparitia unor infectii si inflamatii in zona afectata. Doar in unele cazuri mai grave este necesar vaccinul antitetanic. Sunt insa si unele persoane care au reactii alergice la capuse, iar intensitatea acestora poate varia prin cateva simptome prezente sau in cel mai rau caz in socuri anafilactice, insa foarte rar.
Prevenirea si combaterea acestora se poate face cu ajutorul unor insecticide, insa cel mai indicat este sa apelati la serviciile unei firme specializate de dezinsectie capuse, deoarece acestia dispun de solutii si echipamente necesare pentru eradicarea toatala a acestor daunatori.