dezinsectie-ddd-bucurestiTantari sunt unele dintre cele mai daunatoare insecte, deoarece pot purta virusi foarte periculosi care pot afecta sanatatea oamenilor dar si a animalelor. Datorita varietatilor de medii favorabile dezvoltarii, acestia isi pot face aparitia oriunde. Tantari pot fi insa preveniti si combatuti cu ajutorul firmelor de dezinsectie tantari care dispun de substante ce ii pot eradica in totalitate.

Acestia au o lungime de 5 mm si au doar o pereche de aripi. Tantarul are corpul similar ca si a altor insecte, format din abdomen, cap, torace,antene si trompa lunga pe partea tubulara a guri. Pe parcursul vieti tantari trec prin patru etape  de dezvoltare si anume : ou, larva,pupa adult zburator. Femelele depun ouale individual sau in grupuri ce plutesc pe suprafata apei.

Pentru a se dezvolta larvele au nevoie de apa, deoarece majoritatea larvelor de tantari respira prin proiectarea unui tub de aer prin apa la suprafata. In general larvele se hranesc cu organisme acvatice mici dar si cu plante gasite prin apa. Dupa aproximativ 4-10 zile larvele trec la stadiul de pupa. Acestea au forma unei virgule si se hranesc in aceelasi mod ca si larvele respirand cu ajutorul tuburilor de aer. O femela traieste aproximativ trei saptamani, in timp de masculii traiesc mult mai putin.

Tantari pot fi foarte periculosi, deoarece pot transmite  multe boli omului dar si animalelor : febra galbena, encefalita, febra dengue, filariasis si malaria care a afectat foarte multi oameni de-a lungul timpului. Insa unele dintre cele mai multe boli transmise de tantari sunt malaria si encefalita. Prin intepatura la animale de companie, tantari pot transmite “heartworm”, ce le provoaca acestora probleme de circulatie si simptome ca respiratia grea, tusea si pierderea in stare avansata a vitalitati.

Cum am precizat mai sus prevenirea si combaterea acestora se poate face cu ajutorul firmelor specializate in dezinsectie tantari, deoarece acestia fac tratamente eficiente ce duc la disparitia in totalitate a acestora. Dezinsectia periodica in baza unui program foarte bine stabilit poate da cele mai bune rezultate si poate reduce cu succes riscul unei infestari cu acesti daunatori atat de deranjanti si periculosi pentru sanatatate.